Week van de zorg - cursist Dimitry

Voor Dimitry de switch maakte naar een opleiding Zorgkundige bij Qrios, maakte hij carrière als warehouse supervisor en voerde hij een team van een veertigtal werknemers aan. De import en export van luchtvracht - voornamelijk medicatie - in goede banen leiden, dat deed hij jarenlang met veel succes. 

Toch wist Dimitry het vijftien jaar geleden al. "Een job in de zorg, daar was ik als tiener al van overtuigd. Maar mijn ouders - beiden werkzaam in de zorg - wilden me dat besparen. Ze vertelden me dat het zwaar zou zijn, dat ik me heel flexibel zou moeten opstellen en dat ik niet veel zou verdienen." 

Daarna kwamen er kinderen, werd een huis gekocht en was er niet veel ruimte voor een carrièreswitch. Tot 2018. "Ik belandde in een burn-out. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om dat te aanvaarden. Na een tijd leerde ik die terugslag accepteren en ging ik op zoek naar wat me voldoening geeft. En dat is zorgen voor iemand anders."

Momenteel loopt Dimitry stage in De Wingerd in Leuven, een woonzorgcentrum voor mensen met dementie. "Als zorgkundige sta ik onder andere in voor de ochtendzorg van de bewoners en zorg ik ervoor dat ze de zorg krijgen waaraan ze behoefte hebben."

"Mijn zoon zei me onlangs dat hij me nog nooit zo gelukkig zag. Fantastisch toch?", zegt Dimitry. "Mijn advies?

Meer informatie over de opleiding

Gepubliceerd op 6 mei 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper