Inhoud

De opleiding Vlaamse gebarentaal bestaat uit drie modules verspreid over 3 jaren (telkens van september tot juni). In het eerste jaar gaan we aan de slag met thema’s zoals ‘Jezelf voorstellen’, ‘Hoe zie ik eruit ?’, ‘Hobby’s’… zodat je wat betreft de woordenschat de eerste stappen kan zetten in een gesprek met een gebarentaalgebruiker. Daarnaast komt de grammatica uitgebreid aan bod : Je zal versteld staan wat je allemaal kan doen met je wenkbrauwen en meer nog, wat dat allemaal betekent. Tot slot is er aandacht voor vragen rond doofheid, want heb jij je al eens afgevraagd of doven in gebarentaal dromen en hoe ze weten wanneer er iemand aanbelt ?

In het tweede jaar breiden we onze woordenschat uit met thema’s zoals ‘Gevoelens’, ‘De dierentuin’ en ‘Winkelen’. Verder focussen we ons nog op de grammaticale aspecten zoals ‘rolneming’ en ‘classifiers’ en zal je meer en meer beseffen dat subtiele lichaamsbewegingen een wereld van verschil maken.

Het derde jaar vormt een mooie afronding waarbij de lessen 100 % in gebarentaal verlopen en geen enkel onderwerp uit de weg wordt gegaan : poëzie, politieke discussies, kennis over landen en culturen… Je kan het zo gek niet bedenken !

We zorgen alvast voor gediplomeerde en enthousiaste lesgevers, een toegankelijk schoolplatform waarop allerlei filmopnames rond de lesinhouden te vinden zijn en een overzichtelijke cursus. Hopelijk vind jij de ‘goesting’ om met je ‘handen te spreken en je ogen te luisteren’…

Praktisch

- Deze opleiding is helaas reeds volzet. -
Voor deze beroepsopleiding kom je iedere woensdag 3 uur naar campus VSPW.  Tijdens de even schooljaren bijv. 2016-2017 vinden de lessen van het eerste jaar plaats van 18 u tot 21.10 u Tijdens de oneven schooljaren bijv. 2017-2018 vinden de lessen van het eerste jaar plaats van 14 u tot 17.10 u Omdat je een taal studeert, vragen we thuis een regelmatige herhaling van de geziene leerstof. De 2 studiebezoeken die je tijdens het jaar moet doen, kunnen in het weekend plaatsvinden.

Geen voorkennis vereist.

Meer info bij: Kristien.Vanluyd@Qrios.be

Lessenrooster / inschrijven

- Deze opleiding is helaas reeds volzet. -