Trendy koken

Traditionele gerechten worden hier vervangen door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de nieuwste trends. Nieuwe voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden van de uitheemse keuken worden hier verwerkt in de smaakvolle gerechten. Je gaat aan de slag met de wok, stoomkoker, grillpan, … .

  • Je leert in deze module nieuwe grondstoffen kennen en gebruiken.
  • Je oefent je smaakzin te ontwikkelen.
  • Qrios traint je in de nieuwste kooktechnieken.
  • Je wordt vaardig in het bereiden van gerechten over de grenzen heen.
  • We vertellen je alles over het combineren van sausen bij de gerechten.
september, januari
80

basis koken

Trendy koken Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus VLL Genkmaandag 18:00 - 22:05 12 sep 2016 05 jun 2017afgesloten
 dinsdag 18:00 - 22:05 13 sep 2016 06 jun 2017afgesloten
1033-63

Koken met bier

Koken met bier is vandaag helemaal in. België heeft een rijke biercultuur. Ook in de gastronomie wordt er meer en meer met bier gekookt. Stoofvlees met tafelbier is natuurlijk een klassieker. Maar er zijn nog heel wat andere gerechten waarin je onze nationale drank kan verwerken. En dat leer je in deze module.

Bier is de rode draad in deze module.

  • Je verwerkt een bier in je gerecht waarbij je leert welk bier bij welk ingrediënt past (foodpairing).
  • Je leert welk bier je drinkt bij een bepaald gerecht.
  • We gaan een stapje verder dan stoofvlees met tafelbier.
september, januari
80

Basis koken.

Koken met bier Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus WICO Sint-Maria Neerpeltwoensdag 18:30 - 22:10 07 sep 2016 18 jan 2017afgesloten
1708-59

Koken met bekende chefs

In deze module leer je de eigenheden en typische kooktechnieken van bekende chefs. Uiteraard werk je ook enkel met de authentieke recepten van deze chefs zoals Peter Goossens, Geert Van Hecke en Margo Reuten. 

  • Introductie van nieuwe technieken en ideeën. 
  • Omvorming van klassieke gerechten naar eigentijdse creaties. 
  • Ontdekken van de fusion-keuken met haar bizarre maar heerlijke combinaties. 
  • Nieuwe dresseertechnieken. 
  • Uitproberen van geraffineerde combinaties. 
  • Tips voor de moderne gastronomie.

 

 

 

 

 

september, januari
80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

basis koken

Koken met bekende chefs Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus de helix Maasmechelendinsdag 13:00 - 17:05 06 sep 2016 22 jan 2017afgesloten
 dinsdag 13:00 - 17:05 24 jan 2017 06 jun 2017inschrijven
 donderdag 13:00 - 17:05 26 jan 2017 08 jun 2017inschrijven
 donderdag 13:00 - 17:05 08 sep 2016 22 jan 2017afgesloten
1709-60

Feestmenu's

In deze cursus leert Qrios je een gastronomisch menu bereiden in functie van feesten of andere gelegenheden. Daarbij oefen je nieuwe kooktechnieken met fijnere ingrediënten en een complexere opbouw van de gerechten.

In deze module feestelijk koken werken we rond verschillende thema's zoals bv. Kerstmis en Pasen. We helpen je graag op weg een perfect feestmenu samen te stellen en op tafel te zetten.

Breid dus je culinaire repertoire uit en laat je gasten versteld staan van je nieuw verworven kookkunsten.

 

 

  • je leert menu's samenstellen, waarvan de gerechten zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd
  • je leert rekening houden met de smaak en de kleur bij het samenstellen van de menu's
  • je leert complexe en verfijnde menu’s bereiden met seizoensgebonden ingrediënten
    • heerlijke, frisse gerechten in de lente/zomer
    • warme, rijke gerechten in de herfst/winter 
  • je werkt met voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten, soepen en desserts
  • je leert borden mooi dresseren

 

 

september, januari
80

basis koken

Feestmenu's Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-staddinsdag 18:00 - 22:05 08 nov 2016 22 jun 2017afgesloten
 donderdag 18:30 - 21:50 16 feb 2017 18 jan 2018inschrijven
Campus WICO Maaseikdinsdag 18:30 - 22:10 06 sep 2016 17 jan 2017afgesloten
1710-61

Outdoor Cooking

Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende barbecuetechnieken in 8 lessen. Wij leren je de barbecue op een andere manier kennen dan dat je gewoon bent. We werken met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer  kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt kunnen maken.

 

 

  • Je leert op een correcte manier de BBQ gebruiken.
  • We werken met groenten, vis en vlees op de BBQ en ontdekken de verschillende bereidingstechnieken.
  • Er wordt veel aandacht besteed aan de smaakmakers, marinades en sauzen.
  • Naast het traditioneel schroeien en roken gaat er ook aandacht naar slow cooking.

 

 

april
40

geen

Outdoor Cooking Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stadvrijdag 18:00 - 22:20 21 apr 2017 16 jun 2017inschrijven
1775-29