Basis koken

Zelfs de meesterchef is niets zonder zijn of haar basistechnieken in de keuken! Tijdens deze opleiding leert Qrios je dagelijkse gerechten bereiden. Daarbij besteedt ons lerarenteam bijzondere aandacht aan de hygiëneregels en het verantwoord kiezen, kopen, stockeren en gebruiken van voedingsmiddelen. Al gehoord van de voedingsdriehoek? Ook daar gaan we samen met je dieper op in. Hoeveelheden afmeten en wegen, recepten correct lezen, diverse snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis; het komt allemaal aan bod bij Qrios. Binnenkort serveer je zelf de smakelijkste erwtensoep, gegratineerd witloof met ham en kaas, aspergesoep, tiramisu, ...

Je leert

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
  • groenten en fruit reinigen en versnijden 
  • vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
  • kruiden gebruiken
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden
september, januari
80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

Voor deze module is geen voorkennis vereist.

Basis koken Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus WICO Sint-Maria Neerpeltwoensdag 18:30 - 22:10 07 sep 2016 18 jan 2017afgesloten
 woensdag 18:30 - 22:10 25 jan 2017 07 jun 2017afgesloten
1031-61

Typisch Belgisch, lekker zuiders

Leren koken hoeft helemaal niet saai te zijn. In een eerste module leer je typische Vlaamse klassiekers bereiden zoals stoofvlees, vidé en een perfect gebakken biefstuk met pepersaus. Daarna maak je de overgang naar de Italiaanse keuken en de Spaanse tapa’s. Hier leer je alle basis kook-en snijtechnieken en tover je tegelijkertijd een leuk gerecht op je bord.

  • Je leert basis kooktechnieken. 
  • Je leert basis snijtechnieken. 
  • Je weet waarop je dient te letten bij de aankoop van (verse) producten. 
  • Je leert welke hygiëneregels je in acht dient te nemen. 
  • Je maakt basisbereidingen klaar met zowel vis, vlees als gevogelte. 
  • Je maakt basisbereidingen klaar met o.a. aardappelen, pasta, groenten, fruit en rijst. 
  • Naast typische Belgische gerechten leer je ook de Zuiderse keuken kennen.
september, januari
80

Voor deze module is geen voorkennis vereist.

De opleiding Typisch Belgisch, lekker zuiders wordt momenteel niet ingericht. Indien Typisch Belgisch, lekker zuiders weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Typisch Belgisch, lekker zuiders bij Qrios aangeboden wordt.

1036-66

Mannen achter het fornuis

Koken is echt in. Maar hoe begin je eraan? In groepjes van 3 à 4 personen maak je onder begeleiding van de leerkracht een eenvoudig menu. We bouwen alles geleidelijk aan op zodat je thuis alles op eigen houtje kan namaken. Tegen de laatste les ben je in staat om een verfijnd menu klaar te maken voor de dames die dan worden uitgenodigd.

Je leert

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
  • groenten en fruit reinigen en versnijden 
  • vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
  • kruiden gebruiken
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden
september, januari
80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

Voor deze module is geen voorkennis vereist.

De opleiding Mannen achter het fornuis wordt momenteel niet ingericht. Indien Mannen achter het fornuis weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Mannen achter het fornuis bij Qrios aangeboden wordt.

1707-58

Kok@kot

Tijdens je studententijd heb je dikwijls niet veel tijd en toch is het best gezellig om samen met kotgenoten te koken. Wil je lekkere en gezonde gerechtjes leren maken met een minimum budget? Kom dan de cursus kok@kot volgen. Je leert echt superlekkere gerechtjes maken en het is nog gezellig ook. Breng gerust je kameraden mee!

Je leert

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
  • groenten en fruit reinigen en versnijden 
  • vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
  • kruiden gebruiken
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden
september, januari
80

Voor deze module is geen voorkennis vereist.

De opleiding Kok@kot wordt momenteel niet ingericht. Indien Kok@kot weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Kok@kot bij Qrios aangeboden wordt.

1037-67