Lekker en gezond

In deze module leer je hoe gezond en lekker hand in hand kunnen gaan. Onterecht wordt gezonde voeding vaak beschouwd als weinig smaakvol. Hier ga je aan de slag met vervangproducten die tegenwoordig makkelijk in supermarkten te vinden zijn. Ook maak je kennis met nieuwe ingrediënten om zo je menu’s een bijzondere toets te geven. Op die manier blijft aan tafel gaan voor iedereen een feest.

Inhoud

  • Je leert over de bijzondere voedingswaarde van producten zoals zaden, pitten, noten en zeewier. 
  • Je leert werken met vervangproducten voor o.a. suiker en vetten. 
  • Net zoals in andere kookmodules maak je volwaardige gerechten waarbij voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, gebak en desserts aan te pas kunnen komen.

Praktisch

september, januari
80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

basis koken

Lessenrooster / inschrijven

Lekker en gezond Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus de helix Maasmechelenmaandag 13:00 - 17:05 05 sep 2016 22 jan 2017afgesloten
 maandag 13:00 - 17:05 23 jan 2017 05 jun 2017afgesloten
 maandag 18:00 - 22:05 05 sep 2016 16 jan 2017afgesloten
Campus KCST Sint-Truidendonderdag 18:15 - 22:20 26 jan 2017 08 jun 2017afgesloten
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-staddinsdag 18:00 - 22:05 06 sep 2016 07 jun 2017afgesloten
Campus VLL Genkmaandag 08:30 - 12:35 12 sep 2016 05 jun 2017afgesloten
 maandag 08:45 - 12:40 12 sep 2016 05 jun 2017afgesloten
 dinsdag 18:00 - 22:05 06 sep 2016 06 jun 2017afgesloten
Campus WICO Sint-Maria Neerpeltwoensdag 18:30 - 22:10 25 jan 2017 07 jun 2017afgesloten
1034-64

Vegetarisch koken

Zout-, vet- en suikerarm koken is niet alleen hip, maar ook goed voor de gezondheid. Qrios legt tijdens deze cursus het accent op vegetarische gerechten en vervangproducten. Zo leer je volkorengranen op diverse manieren bereiden, evenwichtige maaltijden samenstellen met minder of geen dierlijke eiwitten, zaden, pitten, noten en zeewier opnemen in je gerechten, en ga zo maar door. Je bouwt daarbij verder op de hygiëneregels en technieken die reeds aan bod kwamen bij het basiskoken. Binnenkort serveer je zelf de smakelijkste antipasta van courgete en mozzarella, venkelsoep, kikkererwtenburgers, paddenstoelenschuitjes, abrikozensoufflé, mangosalade, aardbeien crumble, vol-au-vent met groenten, appelspelcake, ...

Inhoud

Praktisch

september, januari
80

basis koken

Lessenrooster / inschrijven

Vegetarisch koken Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus WICO Maaseikwoensdag 18:30 - 22:10 07 sep 2016 18 jan 2017afgesloten
1726-77