Kok

Wil je je creativiteit in de keuken omzetten naar een professionele carrière? Welkom bij Qrios! Verder bouwend op de basiskennis van de cursus ‘hulpkok’, leer je met ons ervaren leraren-team hedendaagse (streekgebonden, vlees en vis) gerechten ‘à la carte’ te bereiden. Maar als leidinggevend chef, komt er natuurlijk meer bij kijken dan ‘roeren in de potten en pannen’. Je wordt bij Qrios tevens getraind in het aansturen van medewerkers en je krijgt zicht op de werking van de zaal. Helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan? Klik verder voor meer praktische informatie en schrijf je vandaag nog in!

Inhoud

De beroepsopleiding "Kok" bestaat uit volgende modules:

  • Basis keuken: 40 lesuren (1)
  • Initiatie warme keuken: 80 lesuren (1)
  • Koude keuken: 80 lesuren (1)
  • Nagerechten: 80 lesuren (1)                                                                            
  • Dagschotels met vlees en gevogelesurene 80 lesuren (2)
  • Dagschotels met vis 80 lesuren (2)
  • Visgerechten: 80 lesuren (3)
  • Vleesgerechten: 80 lesuren (3) 
  • Streekgerechten: 80 lesuren (3)
  • Dienst aan de kaart keuken: 80 lesuren (4)            
  • Basis zaal: 40 lesuren (1)                                                
  • Onthaal en omgang met gasten: 40 lesuren (1)  
  • Interactie zaal/keuken: 40 lesuren (1)
  • stage keuken: 160 lesuren (5) 

 

 

 

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
880 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

(1) instapvrije module  

(2) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Basis keuken, ‘Initiatie warme keuken’en ‘Koude keuken’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(3) Je beschikt over het certificaat van de opleiding Hulpkelner of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(4) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Visgerechten, ‘Vleesgerechten’ en ‘streekgerechten’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(5) Je beschikt over het certificaat van de opleiding Hulpkok of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

 

 

Lessenrooster / inschrijven

5652-26

Basis keuken

Deze module wordt gecombineerd met de modules Initiatie warme keuken en Basis zaal. Je leert de verschillende basistechnieken en krijgt een zicht op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het afwegen en klaarzetten van ingrediënten;
  • een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september/januari
40 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Basis keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 18:59 05 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 18:59 07 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
1176-30

Initiatie warme keuken

Deze module wordt gecombineerd met de modules Basis keuken en Basis zaal. Wil je met een certificaat of diploma graag in de horeca aan de slag, dan is deze module de ideale startmodule van een opleiding Hulpkok of Kok. Je leert de verschillende basistechnieken en krijgt een zicht op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt hoofdzakelijk op

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van warme basissauzen;
  • het bereiden van warme basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Initiatie warme keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 20:08 - 22:05 05 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 20:08 - 22:05 07 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
1777-31

Koude keuken

Je leert de basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je hoe je je meerdere in de keuken kunt helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire koude basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van koude basissauzen;
  • het bereiden van koude basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Koude keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)woensdag 18:00 - 22:05 06 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 woensdag 18:00 - 22:05 06 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 25 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Sint-Truidersteenweg 18)maandag 09:00 - 13:05 22 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1805-59

Dagschotels met vlees en gevogelte

Je leert diverse bereidingen maken met vlees en gevogelte.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het voorbereiden van vlees en gevogelte;
  • het uitvoeren van bereidingen met vlees en gevogelte;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • het bereiden van begeleidende sauzen voor vlees en gevogelte;
  • het bereiden van soepen op basis van vlees en gevogelte.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Basis keuken
  • Initiatie warme Keuken
  • Koude keuken

Lessenrooster / inschrijven

Dagschotels met vlees en gevogelte   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 04 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1806-60

Dagschotels met vis

Je leert diverse bereidingen maken met allerlei soorten vis.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het voorbereiden van vis;
  • het uitvoeren van bereidingen met vis;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • het bereiden van begeleidende sauzen voor vis;
  • het bereiden van soepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Basis keuken
  • Initiatie warme Keuken
  • Koude keuken

Lessenrooster / inschrijven

1807-61

Nagerechten

Je leert nagerechten maken.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het uitvoeren van basisbereidingen voor hoteldesserts en banketgebak;
  • het toepassen van decoratietechnieken en dresseertechnieken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Nagerechten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)woensdag 18:00 - 22:05 24 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 07 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 07 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1808-62

Visgerechten

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met vis, schaal- en schelpdieren die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren;
  • het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren;
  • het bereiden van soepen op basis van vis, schaal- en schelpdieren.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Lessenrooster / inschrijven

Visgerechten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 04 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 25 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1809-63

Vleesgerechten

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met vlees die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met vlees, gevogelte en wild;
  • het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vlees, gevogelte en wild;
  • het bereiden van soepen op basis van vlees, gevogelte en wild.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Lessenrooster / inschrijven

Vleesgerechten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)woensdag 18:00 - 22:05 06 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1810-64

Streekgerechten

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met streekgerechten die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekgerechten;
  • het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekproducten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Lessenrooster / inschrijven

Streekgerechten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 22 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1811-65

Dienst aan de kaart/keuken

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het toepassen van verschillende bereidingstechnieken op een breed gamma van gerechten;
  • het werken aan de kaart in de keuken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Lessenrooster / inschrijven

Dienst aan de kaart/keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 22 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
 woensdag 18:00 - 22:05 24 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1812-66

Basis zaal

Deze module wordt gecombineerd met de modules Basis keuken en Initiatie warme keuken. Wil je met een certificaat of diploma graag in de horeca aan de slag, dan is het ook belangrijk dat je als (hulp)kok op een correcte manier een tafel kan dekken en de basistechnieken van het zaalgebeuren beheerst.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden en klaarzetten van een zaal;
  • een beeld krijgen van de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Basis zaal   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:59 - 19:58 05 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 18:59 - 19:58 07 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
1778-32

Onthaal en omgang met gasten

Je leert technieken die nodig zijn bij het ontvangen en bedienen van gasten.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het verwelkomen en het begeleiden van gasten;
  • het opdienen van gerechten en dranken;
  • het afruimen van de tafels;
  • het behandelen van klachten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Onthaal en omgang met gasten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 20:05 05 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1813-67

Interactie zaal/keuken

Je leert technieken die nodig zijn bij het ontvangen en bedienen van gasten.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het verwelkomen en het begeleiden van gasten;
  • het opdienen van gerechten en dranken;
  • het afruimen van de tafels;
  • het behandelen van klachten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Interactie zaal/keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 20:08 - 22:05 05 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1814-68

Stage keuken

Wil je na een opleiding van hulpkok of kok  je vakkennis nog wat aanscherpen onder begeleiding van een stagebegeleider en stagementor, dan kan je in een restaurant of brasserie naar keuze een stage in de keuken volgen van 160 lestijden.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het toepassen van de basiscompetenties uit de opleiding hulpkok;
  • het strikt en stipt in acht nemen van alle regels van keukenhygiëne.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
160 lestijden

De cursist heeft de basiscompetenties bereikt van de modules:

  • Basis keuken
  • Initiatie warme keuken
  • Koude keuken
  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Lessenrooster / inschrijven

1820-74