Keukenverantwoordelijke

Als keukenverantwoordelijke heb je ‘in de pap te brokken’ over de opstelling van de menukaart. Samen met je werkgever zorg je voor een evenwichtige samenstelling van de gerechten en natuurlijk voor een wisselend, aantrekkelijk assortiment. Jij bepaalt verder de recepten en bereidingswijzen voor het overige keukenpersoneel, rekening houdend met het seizoensaanbod en de prijs van de producten. Ook erg belangrijk zijn de werkplanning en de taakverdeling die je maakt. ‘Groentjes’ die over de vloer komen, worden steevast naar jouw kennis en kunde doorverwezen. Het is dus belangrijk dat je weet wat het inhoud om iemand op jouw beurt op te leiden en motiveren. Lijkt op een ‘mission impossible’? Niet met een voorafgaande cursus bij Qrios! 

Bij ons leer je tevens een inventaris maken en bijhouden, bestellingen plaatsen op basis van reservaties, kwaliteit controleren, mise-en-place en opdiening superviseren, ...

Inhoud

De beroepsopleiding "Keukenverantwoordelijke" bestaat uit volgende modules:

  • Basis keuken: 40 lesuren (1)
  • Initiatie warme keuken: 80 lesuren (1)
  • Koude keuken: 80 lesuren (1)
  • Nagerechten: 80 lesuren (1)                                                                            
  • Dagschotels met vlees en gevogelte: 80 lesuren (2)
  • Dagschotels met vis 80 lesuren (2)
  • Stage keuken: 160 lesuren (3) 
  • Visgerechten: 80 lesuren (4)
  • Vleesgerechten: 80 lesuren (4) 
  • Streekgerechten: 80 lesuren (4)
  • Dienst aan de kaart keuken: 80 lesuren (5)            
  • Basis zaal: 40 lesuren (1)                                                
  • Onthaal en omgang met gasten: 40 lesuren (1)  
  • Interactie zaal/keuken: 40 lesuren (1)
  • Beheer en organisatie: 80 lesuren (6)
  • Beheer en organisatie hotel: 40 lesuren (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
1000 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

(1) instapvrije module  

(2) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Basis keuken, ‘Initiatie warme keuken’en ‘Koude keuken’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(3) Je beschikt over het certificaat van de opleiding Hulpkok of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(4) Je beschikt over het certificaat van de opleiding Hulpkelnerof voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(5) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Visgerechten, ‘Vleesgerechten’ en ‘streekgerechten’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(6) Je hebt de basiscompetenties bereikt van een aantal modules uit het studiegebied voeding met een gezamelijke duur van minstens 160 lesuren.

 

 

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

5651-25

Warme keuken

In deze module maken we eenvoudige gerechten. We leren je de basistechnieken aan die je nodig hebt om je verder te vervolmaken. Dit is de ideale startmodule wil je graag een certificaat of diploma van hulpkok of kok behalen.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van warme basissauzen;
  • het bereiden van warme basissoepen;
  • het bereiden van eenvoudige soepen, voorgerechten en hoofdgerechten.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, april
120 lestijden

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Warme keuken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 05 sep 2018 13 mrt 2019inschrijven
  Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 06 sep 2018 14 mrt 2019inschrijven
5665-39

Koude keuken

Je leert de basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je hoe je je meerdere in de keuken kunt helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire koude basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van koude basissauzen;
  • het bereiden van koude basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Koude keuken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 21 jan 2019 20 jun 2019inschrijven
  Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 04 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
1805-59

Dagschotels met vlees en gevogelte

Je leert diverse bereidingen maken met vlees en gevogelte.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het voorbereiden van vlees en gevogelte;
  • het uitvoeren van bereidingen met vlees en gevogelte;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • het bereiden van begeleidende sauzen voor vlees en gevogelte;
  • het bereiden van soepen op basis van vlees en gevogelte.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Basis keuken
  • Initiatie warme Keuken
  • Koude keuken

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Dagschotels met vlees en gevogelte     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 06 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
1806-60

Dagschotels met vis

Je leert diverse bereidingen maken met allerlei soorten vis.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het voorbereiden van vis;
  • het uitvoeren van bereidingen met vis;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • het bereiden van begeleidende sauzen voor vis;
  • het bereiden van soepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Basis keuken
  • Initiatie warme Keuken
  • Koude keuken

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Dagschotels met vis     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 24 jan 2019 20 jun 2019inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Sint-Truidersteenweg 18) Toon lesmomenten 09:00 - 13:05 21 jan 2019 20 jun 2019inschrijven
  Toon lesmomenten 09:00 - 13:05 21 jan 2019 20 jun 2019inschrijven
1807-61

Nagerechten

Je leert nagerechten maken.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het uitvoeren van basisbereidingen voor hoteldesserts en banketgebak;
  • het toepassen van decoratietechnieken en dresseertechnieken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Nagerechten     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 22 jan 2019 20 jun 2019inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Sint-Truidersteenweg 18) Toon lesmomenten 09:00 - 13:05 03 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
1808-62

Visgerechten

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met vis, schaal- en schelpdieren die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren;
  • het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren;
  • het bereiden van soepen op basis van vis, schaal- en schelpdieren.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1809-63

Vleesgerechten

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met vlees die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met vlees, gevogelte en wild;
  • het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vlees, gevogelte en wild;
  • het bereiden van soepen op basis van vlees, gevogelte en wild.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Vleesgerechten     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 21 jan 2019 20 jun 2019inschrijven
1810-64

Streekgerechten

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten met streekgerechten die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekgerechten;
  • het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekproducten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1811-65

Beheer en organisatie

In deze module wordt veiligheid en hygiëne uitvoerig behandeld. Het is een theoretische module.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • Veiligheid en hygiëne naleven;
  • Een HACCP-plan kunnen opstellen;
  • Voorraadbeheer beheersen;
  • Kostprijsberekening;
  • Etikettering;
  • Prijsaffichering;
  • Wetgeving ivm Horeca;

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Je hebt minsten 160 lt gevolgd in het studiegebied Horeca

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1902-59

Dienst aan de kaart/keuken

Je krijgt een uitbreiding van de bereidingstechnieken op een groot gamma van recepten die gangbaar zijn in een restaurant.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het toepassen van verschillende bereidingstechnieken op een breed gamma van gerechten;
  • het werken aan de kaart in de keuken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1812-66

Basis zaal

Deze module wordt gecombineerd met de modules Basis keuken en Initiatie warme keuken. Wil je met een certificaat of diploma graag in de horeca aan de slag, dan is het ook belangrijk dat je als (hulp)kok op een correcte manier een tafel kan dekken en de basistechnieken van het zaalgebeuren beheerst.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden en klaarzetten van een zaal;
  • een beeld krijgen van de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

Instapvrije module

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Basis zaal     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 01 apr 2019 03 jun 2019inschrijven
 woensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 03 apr 2019 12 jun 2019inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 04 apr 2019 06 jun 2019inschrijven
1778-32

Restaurant- en serveertechnieken

Deze module omvat het aanleren van technieken bij het ontvangen en bedienen van gasten.

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het verwelkomen en het begeleiden van gasten;
  • het opdienen van gerechten en dranken; 
  • het afruimen van de tafels; 
  • het behandelen van klachten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

 

 

 

Praktisch

september, januari
80 lestijden

instapvrije module  

 

 

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Restaurant- en serveertechnieken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 03 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
  Toon lesmomenten 18:00 - 19:58 05 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
  Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 05 sep 2018 09 jan 2019inschrijven
  Toon lesmomenten 20:08 - 22:05 05 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
5610-81

Stage keuken

Wil je na een opleiding van hulpkok of kok  je vakkennis nog wat aanscherpen onder begeleiding van een stagebegeleider en stagementor, dan kan je in een restaurant of brasserie naar keuze een stage in de keuken volgen van 160 lestijden.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het toepassen van de basiscompetenties uit de opleiding hulpkok;
  • het strikt en stipt in acht nemen van alle regels van keukenhygiëne.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
160 lestijden

De cursist heeft de basiscompetenties bereikt van de modules:

  • Basis keuken
  • Initiatie warme keuken
  • Koude keuken
  • Dagschotels met vlees en gevogelte
  • Dagschotels met vis
  • Nagerechten

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1820-74