Suiker- en marsepeinbewerker

Ben je creatief aangelegd en wil je graag zelf marsepein leren bewerken om er mooie figuren mee te maken? Dan is dit voor jou de ideale opleiding. Daarnaast wordt er ook gewerkt met suiker en leer je suikerproducten bereiden.
Deze opleiding geeft je de perfecte basis om in een bakkerij, chocoladebedrijf of om in de industrie aan de slag te gaan.

Inhoud

De beroepsopleiding Suiker- en marsepeinbewerker bestaat uit volgende modules:

  • Suikerwerk: 80 lesuren
  • Marsepein: 80 lesuren
  • Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten: 80 lesuren
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
280 lesuren

Instapvrije opleiding

Lessenrooster / inschrijven

5647-21

Marsepein

Je leert marsepein bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden en verwerken van marsepeinproducten;
  • het afwerken van marsepeinproducten;
  • het bewaren en verpakken van marsepeinproducten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1803-57

Suikerwerk

Je leert suikerwerk bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden en verwerken van suikerproducten;
  • het afwerken van suikerproducten;
  • het bewaren en verpakken van suikerproducten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1802-56

Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uitstallen, bewaren en verpakken, klanten informeren en producten verkopen. Bakkerij- en aanverwante producten zijn producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en ijsproducten.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het uitstallen van (banket)bakkerij- en aanverwante producten in de etalage of de toonbank;
  • het bewaren en verpakken van (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • het informeren van de klanten over (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • het verkopen van de (banket)bakkerij- en aanverwante producten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lt.

Lessenrooster / inschrijven

1790-44

Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert de voorraad opvolgen en beheren, de productie plannen en bestellingen plaatsen, goederen ontvangen en de levering controleren, de financiële en administratieve gegevens opvolgen, alsook vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het plannen van de productie;
  • het opvolgen van de voorraad en het maken van de bestellingen;
  • het ontvangen van goederen en producten en het controleren van de leveringen;
  • het opvolgen van de financiële en administratieve gegevens;
  • het opvolgen van vak-technieken, hygiëne en veiligheid.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lt.

Lessenrooster / inschrijven

Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 22:05 23 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1791-45