Medewerker bakkerij

Heb je een passie voor het bakken van brood, taarten, vlaaien, koffiekoeken,…dan zit je in deze opleiding goed. Je leert broden zowel manueel als machinaal kneden, je leert verschillende type ovens bedienen en eenvoudige banketproducten kan je op het einde van deze opleiding perfect maken. Wij werken in een professionele bakkerij.

Als medewerker bakkerij kan je aan de slag in een ambachtelijke of industriële bakkerij om onder leiding van de bakker of banketbakker ervoor te zorgen dat elk product correct afgewerkt wordt voor de klant.

Wil je van je passie voor bakken je beroep maken, kies dan voor onze diplomagerichte opleiding van bakker of banketbakker.

 

Inhoud

De beroepsopleiding Medewerker bakkerij bestaat uit volgende modules:

  • Broden en harde luxe: 80 lesuren
  • Zachte luxe: 80 lesuren
  • Taarten op basis van gistdegen: 80 lesuren
  • Gerezen bladerdeeg: 80 lesuren
  • Beslagen: 80 lesuren
  • Vet- en kookdegen: 80 lesuren
  • Bladerdeeg: 80 lesuren

 

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
560 lesuren

Instapvrije opleiding

Lessenrooster / inschrijven

5646-20

Broden en harde luxe

Je leert de technieken om op uitvoerend niveau gewone broden en harde luxedegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van gistdegen voor broden en harde luxedegen;
  • het afwerken van broden en harde luxedegen;
  • het bewaren en verpakken van broden en harde luxedegen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Broden en harde luxe   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 22:05 05 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 vrijdag 18:00 - 22:05 26 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1779-33

Taarten op basis van gistdegen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau taarten op basis van gistdegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van taarten op basis van gistdegen;
  • het afwerken van taarten op basis van gistdegen;
  • het bewaren en verpakken van taarten op basis van gistdegen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Taarten op basis van gistdegen   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)woensdag 18:00 - 22:05 24 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
 vrijdag 18:00 - 22:05 08 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1780-34

Zachte luxe

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau zachte luxedegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van zachte luxedegen;
  • het afwerken van zachte luxedegen;
  • het bewaren en verpakken van zachte luxedegen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1781-35

Gerezen bladerdeeg

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau gerezen bladerdeeg te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van gerezen bladerdeeg;
  • het afwerken van gerezen bladerdeeg;
  • het bewaren en verpakken van gerezen bladerdeeg.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Gerezen bladerdeeg   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)vrijdag 18:00 - 22:05 08 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1782-36

Beslagen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau beslag voor biscuits en cakes te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van beslag;
  • het afwerken van beslag;
  • het bewaren en verpakken van beslag.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Beslagen   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 04 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 woensdag 13:20 - 17:25 06 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 25 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1783-37

Vet- en kookdegen

Je past de competenties die in de voorgaande modules werden aangeleerd, toe in een reële werkomgeving.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van vet- en kookdegen en beslagen;
  • het afwerken van banketbakkerijproducten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
160 lestijden

Instapvoorwaarde:

  • De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules:
  • Beslagen
  • Vet- en kookdegen
  • Bladerdeeg

Lessenrooster / inschrijven

1784-38

Bladerdeeg

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau bladerdeeg te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van bladerdeeg;
  • het afwerken van bladerdeeg;
  • het bewaren en verpakken van bladerdeeg.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Bladerdeeg   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 22 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1785-39