Ijsbereider

Denk je aan de zomer, dan denk je aan een hoorntje met ijs. Zeg je dessert, dan spreek je in één en dezelfde adem ook weer ijs uit. Geef je een feest? Dan koop je een hippe ijstaart. Zin in een vieruurtje? Dan eet je lekker pannekoeken of een wafel met ... IJS. Maar het is niet zo simpel als het lijkt, want welke soort kies je? Roomijs, sorbet en dan nog in welke smaak? Met het certificaat ‘ijsbereider’ van Qrios in handen, vervaardig je al die zoete zonden zélf. En als we dan toch bezig zijn, leert ons leraren-team je de smakelijkste wafels bakken. Ben je bereid om te delen? Dan vind je in bedrijfsorganisatie en verkoopstechnieken van Qrios soelaas. En dat allemaal in één opleiding; verder klikken en inschrijven maar!

Inhoud

De beroepsopleiding "ijsbereider" bestaat uit volgende modules:

  • Beslagen: 80 lesuren 
  • Vet- en kookdegen: 80 lesuren 
  • Consumptie-ijs en sorbet: 80 lesuren 
  • Ijstaarten en ijscreaties: 80 lesuren 
  • Verkoop (banket)babberij- en aanverwante producten: 80 lesuren 
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante: 80 lesuren 

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
440 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

 

 

Lessenrooster / inschrijven

5645-19

Beslagen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau beslag voor biscuits en cakes te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van beslag;
  • het afwerken van beslag;
  • het bewaren en verpakken van beslag.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Beslagen   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 04 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 woensdag 13:20 - 17:25 06 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
1783-37

Vet- en kookdegen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau vet- en kookdegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van vet- en kookdegen;
  • het afwerken van vet- en kookdegen;
  • het bewaren en verpakken van vet- en kookdegen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1784-38

Consumptie-ijs en sorbet

Ontdek in deze cursus de verschillende zoete en hartige ijssoorten. Je leert deze op verschillende manieren bereiden. We werken op de klassieke manier, maar ook met de thermomix en de pacojet, om zo de perfecte structuur te geven aan het ijs. Van een eenvoudig bolletje ijs tot een afgewerkt dessertbord of een ijscoupe, en dat met zelfgemaakte garnituren om het geheel mooi af te werken. Je leert het allemaal. 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden van geturbineerd en niet-geturbineerd ijs en sorbet;
  • het verwerken van consumptie-ijs en sorbet ;
  • het afwerken van consumptie-ijs en sorbet;
  • het bewaren en verpakken van consumptie-ijs en sorbet.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Consumptie-ijs en sorbet   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)donderdag 18:00 - 22:05 07 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1800-54

Ijstaarten en ijscreaties

Je leert ijstaarten en ijscreaties maken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden van ijstaarten en ijscreaties;
  • het verwerken van ijs, beslagen, decoraties en degen zonder gist i.f.v. ijstaarten en ijscreaties;
  • het bakken van degen zonder gist, beslagen en decoraties i.f.v. ijstaarten en ijscreaties;
  • het afwerken van ijstaarten en ijscreaties;
  • het bewaren en verpakken van ijstaarten en ijscreaties.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules:

  • Beslagen
  • Vet- en kookdegen
  • Consumptie-ijs en sorbet

Lessenrooster / inschrijven

1801-55

Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uitstallen, bewaren en verpakken, klanten informeren en producten verkopen. Bakkerij- en aanverwante producten zijn producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en ijsproducten.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het uitstallen van (banket)bakkerij- en aanverwante producten in de etalage of de toonbank;
  • het bewaren en verpakken van (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • het informeren van de klanten over (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • het verkopen van de (banket)bakkerij- en aanverwante producten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lt.

Lessenrooster / inschrijven

1790-44

Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert de voorraad opvolgen en beheren, de productie plannen en bestellingen plaatsen, goederen ontvangen en de levering controleren, de financiële en administratieve gegevens opvolgen, alsook vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het plannen van de productie;
  • het opvolgen van de voorraad en het maken van de bestellingen;
  • het ontvangen van goederen en producten en het controleren van de leveringen;
  • het opvolgen van de financiële en administratieve gegevens;
  • het opvolgen van vak-technieken, hygiëne en veiligheid.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lt.

Lessenrooster / inschrijven

1791-45