Chocoladebewerker

‘Chocolate is the answer, who cares what the question is?’ In een land waar chocolade één van de nationale en meest populaire producten is, behoeft deze opleiding van Qrios bijna geen uitleg. Want nog beter dan de chocolade regelmatig tussen je tanden te laten kraken, is om er iedere dag met je vingers smeuïg in zitten! Als chocoladebewerker zet je de grond- en hulpstoffen, zoals cacaoboter, suiker, cacaomassa, eventueel melk, om naar verschillende vormen van chocoladeproducten. Bij Qrios gebeurt het hele proces op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Nog even en je geniet van je eigen pralines, chocoladestukken en dessertkoekjes! Ben je bereid om te delen? Dan leert Qrios je alles over verkoop en bedrijfsorganisatie.

Inhoud

De beroepsopleiding "Chocoladebewerker" bestaat uit volgende modules:

  • Eenvoudige chocoladeproducten: 80 lesuren 
  • Dessertkoekjes: 80 lesuren 
  • Pralines: 80 lesuren 
  • Chocoladestukken: 80 lesuren 
  • Verkoop (banket)babberij- en aanverwante producten: 80 lesuren    
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante: 80 lesuren 

 

 

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
440 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

 

 

 

 

Lessenrooster / inschrijven

5644-18

Eenvoudige chocoladeproducten

Je leert technieken voor chocoladebewerking om zo eenvoudige chocoladeproducten (zoals chocoladetruffels, studentenhaver, orangettes, met chocolade geënrobeerde producten) te bereiden, te verwerken, af te werken, te bewaren en te verpakken met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden en verwerken van eenvoudige chocoladeproducten;
  • het afwerken van eenvoudige chocoladeproducten;
  • het bewaren en verpakken van eenvoudige chocoladeproducten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Eenvoudige chocoladeproducten   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 04 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1796-50

Dessertkoekjes

Je leert dessertkoekjes bereiden, bakken, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van dessertkoekjes;
  • het afwerken van dessertkoekjes;
  • het bewaren en verpakken van dessertkoekjes.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1797-51

Pralines

Je leert pralines bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden en verwerken van pralines;
  • het afwerken van pralines;
  • het bewaren en verpakken van pralines.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de module:

  • Eenvoudige chocoladeproducten

Lessenrooster / inschrijven

Pralines   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag 18:00 - 22:05 04 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1798-52

Chocoladestukken

Je leert chocoladestukken bereiden, verwerken en afwerken Je leert composities maken, bewaren en verpakken, met aandacht de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden en verwerken van chocoladestukken;
  • het afwerken van chocoladestukken;
  • het bewaren en verpakken van chocoladestukken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de module:

  • Eenvoudige chocoladeproducten

Lessenrooster / inschrijven

Chocoladestukken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 22:05 05 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
1799-53

Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uitstallen, bewaren en verpakken, klanten informeren en producten verkopen. Bakkerij- en aanverwante producten zijn producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en ijsproducten.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het uitstallen van (banket)bakkerij- en aanverwante producten in de etalage of de toonbank;
  • het bewaren en verpakken van (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • het informeren van de klanten over (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • het verkopen van de (banket)bakkerij- en aanverwante producten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 lestijden

De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lt.

Lessenrooster / inschrijven

1790-44

Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert de voorraad opvolgen en beheren, de productie plannen en bestellingen plaatsen, goederen ontvangen en de levering controleren, de financiële en administratieve gegevens opvolgen, alsook vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het plannen van de productie;
  • het opvolgen van de voorraad en het maken van de bestellingen;
  • het ontvangen van goederen en producten en het controleren van de leveringen;
  • het opvolgen van de financiële en administratieve gegevens;
  • het opvolgen van vak-technieken, hygiëne en veiligheid.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lt.

Lessenrooster / inschrijven

1791-45