Banketbakken

De verschillende soorten gebak worden bereid met veel aandacht voor de afwerking en presentatie. Fijne specialiteiten uit eigen windstreken en van over de grenzen komen aan bod. We bakken even anders en met een grote B!

Inhoud

  • Je leert deegsoorten combineren, andere technieken kennen, verfijnd afwerken en presenteren
  • Je oefent eenvoudige hartige gerechten bereiden
  • Je wordt vaardig in het bereiden van fijne vullingen
  • Qrios traint je in het fijn afwerken van feestelijk gebak

Praktisch

september, januari
80

basis bakken

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Banketbakken wordt momenteel niet ingericht. Indien Banketbakken weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Banketbakken bij Qrios aangeboden wordt.

1040-70

Verfijnd bakken

In deze module werken we volgens de nieuwste trends, met de fijnste materialen voor het bereiden van o.a. fijne desserten en patisserie, feestelijk gebak, hartelijke taarten, verwerken van snoepgoed en chocolade.

 

 

Inhoud

  • Je leert in deze module de ingrediënten in de juiste volgorde verwerken
  • Je oefent diverse verfijnde deegsoorten te bereiden en te verwerken
  • Je wordt vaardig in het gebruik van chocolade
  • We leren je alles over het samenstellen van heerlijke desserts
  • Je leert feestelijk gebak te bereiden

Praktisch

september, januari
80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

basis bakken

Lessenrooster / inschrijven

Verfijnd bakken Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus de helix Maasmechelendinsdag 18:00 - 22:05 06 sep 2016 06 jun 2017afgesloten
Campus WICO Sint-Maria Neerpeltdinsdag 18:30 - 22:10 06 sep 2016 17 jan 2017afgesloten
 dinsdag 18:30 - 22:10 24 jan 2017 06 jun 2017afgesloten
 woensdag 18:30 - 22:10 07 sep 2016 18 jan 2017afgesloten
1043-73

Gezond bakken

Tegenwoordig zijn we allemaal in de ban van ‘healthy and superfoods’. Daarom gaat Qrios in de cursus ‘gezond bakken’ op zoek naar alternatieve samenstellingen voor gebak. Je leert hier onder meer brood, snacks, taarten en hapjes bereiden met andere meelsoorten, granen en verschillende vruchten. Er wordt tevens aandacht besteed aan vervangproducten voor suiker, vetten en gluten. In een mum van tijd verras je vrienden en familie met heerlijke baksels, waarvan ze gerust mogen blijven eten. Tijdens het leerproces word je begeleid door een ervaren leraar en vertoef je in een gezellige lesgroep. Je zal nog nooit zo graag proefkonijn zijn geweest als voor de bakkunsten van je medecursisten!

Inhoud

  • Je leert de kenmerken, voedingswaarde en verteerbaarheid van verschillende grondstoffen kennen, die aan de basis liggen van een gezond gebak
  • Je oefent diverse bereidingstechnieken
  • Je traint je vaardigheid om gezonde ingrediënten te combineren
  • Qrios vertelt je alles over verschillende vervangproducten in gebak
  • Je leert werken met diverse keukentoestellen en –gerei
  • Je maakt brood, snacks, taarten en hapjes zonder gluten of met een sterk verminderd percentage vet en suiker
  • Je leert fruit, noten en zaden in je gebak verwerken

Praktisch

september, januari
80

basis bakken

Lessenrooster / inschrijven

Gezond bakken Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus VLL Genkwoensdag 08:30 - 12:35 07 sep 2016 07 jun 2017afgesloten
 woensdag 18:00 - 22:05 07 sep 2016 07 jun 2017afgesloten
 donderdag 18:00 - 22:05 08 sep 2016 08 jun 2017afgesloten
1042-72

Uitheems bakken

In deze module zetten we een stapje in de wereld. We beperken ons niet meer tot Belgische recepten maar gaan naar het buitenland. Duitsland, Turkije, Portugal, Rusland, Oostenrijk, Tsjechië, het Midden-Oosten, …

Inhoud

Een greep uit het brede aanbod aan bak-lekkerijen:

Monkey bread, Russischer Zupfkuchen, Rugelach, Bath buns, Bara brith, Flapjacks, Simit, Revani, Ma’amoul, Bagel, Naan, Nankathai, Stromboli, Torta Russa, Zaletti, Stokbrood, Quiche, Sablés, Sirnica, Madjarika, Elotes, Empanades, Alfajores, Khobz, Ghoriba, Msemen, Pão de deus, Broas Castelares, Pastéis de nata, Parker house rolls, Brooklyn Blackout cake, Bleuberry cornbread muffins, Kugelhupf, Baumkuchen, Lebkuchen, Bougatsa, Baklava, Fanouropita, Skolebrød, Fyrstekake, Knackebrød, Povitica, Kipferl

Praktisch

september, januari
80

basis bakken

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Uitheems bakken wordt momenteel niet ingericht. Indien Uitheems bakken weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Uitheems bakken bij Qrios aangeboden wordt.

1041-71