Inhoud

De nadruk ligt op:

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden;
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren;
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen;
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken;
  • groenten en fruit reinigen en versnijden;
  • vis, vlees en gevogelte panklaar maken;
  • schaal- en schelpdieren reinigen;
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren;
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven;
  • kruiden gebruiken;
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 of 80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Mannen achter het fornuis wordt momenteel niet ingericht. Indien Mannen achter het fornuis weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Mannen achter het fornuis bij Qrios aangeboden wordt.

1707-58