Inhoud

De nadruk ligt op:

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden;
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren;
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen;
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken;
  • groenten en fruit reinigen en versnijden;
  • vis, vlees en gevogelte panklaar maken;
  • schaal- en schelpdieren reinigen;
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren;
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven;
  • kruiden gebruiken;
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Kok@kot wordt momenteel niet ingericht. Indien Kok@kot weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Kok@kot bij Qrios aangeboden wordt.

1037-67