Inhoud

Je leert

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
  • groenten en fruit reinigen en versnijden 
  • vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
  • kruiden gebruiken
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden

Praktisch

september, januari
80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

Voor deze module is geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Koken voor beginners     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus de helix Maasmechelenwoensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 05 sep 2018 29 mei 2019inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 06 sep 2018 17 jan 2019inschrijven
Campus VIIO Tongerenwoensdag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 05 sep 2018 16 jan 2019inschrijven
Campus VLL Genkdinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 04 sep 2018 04 jun 2019inschrijven
Campus WICO Maaseikdinsdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 04 sep 2018 15 jan 2019inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 24 jan 2019 06 jun 2019inschrijven
Campus WICO Peerwoensdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 05 sep 2018 16 jan 2019inschrijven
Campus WICO Sint-Maria Neerpeltwoensdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 05 sep 2018 16 jan 2019inschrijven
1031-61