Inhoud

De nadruk ligt op:

  • herkomst, gebruik en bewaring van voedingsmiddelen;
  • verschillende kooktechnieken zoals bakken, koken en grillen;
  • het bereiden van verse pasta’s;
  • de verschillende regionale keukens van Italië zoals die van Napels, Cicilië, Florence, Bologna, …;
  • opbouw van een klassieke Italiaanse maaltijd: van antipasto tot digestivo;
  • borden dresseren;
  • Italiaanse eetgewoonten;

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden
  • Je volgde minstens één van volgende modules:
    • koken voor beginners
    • typisch Belgisch lekker zuiders
    • mannen achter het formuis
    • kok@kot
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Lessenrooster / inschrijven

Italiaans koken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 04 sep 2018 08 jan 2019inschrijven
1713-64