Koken

Koken, in welke stijl dan ook, is hipper dan ooit. De tv-programmatie bulkt van kookshows en magazines schreeuwen dat zélf in de potten en pannen roeren een absolute ‘must’ is voor iedere respectabele man of vrouw. Natuurlijk is niet iedereen als keukenprins of –prinses geboren en dat is ook helemaal geen schande. De professionals van Qrios nemen je graag bij de hand en leren je in diverse opleidingen honderden gerechten bereiden, een menu samenstellen, rekening houden met diëten en allergieën, de tafel schikken, het bord dresseren, ... Klik verder voor meer informatie over ons aanbod, schrijf je vandaag nog in en verbaas binnenkort vrienden en familie met jouw kookkunsten!

Grid List

Koken

Koken voor beginners

Zelfs de meesterchef is niets zonder zijn of haar basistechnieken in de keuken! Tijdens deze opleiding leert Qrios je dagelijkse gerechten bereiden. Daarbij besteedt ons lerarenteam bijzondere aandacht aan de hygiëneregels en het verantwoord kiezen, ...
Lees meer

Typisch Belgisch, lekker zuiders

Leren koken hoeft helemaal niet saai te zijn. In een eerste module leer je typische Vlaamse klassiekers bereiden zoals stoofvlees, vidé en een perfect gebakken biefstuk met pepersaus. Daarna maak je de overgang naar de Italiaanse keuken en de Spaanse...
Lees meer

Kok@kot

Tijdens je studententijd heb je dikwijls niet veel tijd en toch is het best gezellig om samen met kotgenoten te koken. Je leert echt superlekkere en gezonde gerechtjes maken met een minimum budget en in een gezellige sfeer. Je mag gerust je vrienden ...
Lees meer

Lekker voor alledag

Tijdens deze opleiding diept Qrios de technieken van het basiskoken verder uit. Je gaat daarbij aan de slag met diverse keukentoestellen, leert over verschillende soorten (verse) kruiden, oefent het eigenhandig reinigen van vis en leert een eenvoudig...
Lees meer

Gezond koken

Je leert hoe gezond en lekker hand in hand kunnen gaan. Onterecht wordt gezonde voeding vaak beschouwd als weinig smaakvol. Hier ga je aan de slag met vervangproducten die tegenwoordig makkelijk in supermarkten te vinden zijn. Ook maak je kennis met ...
Lees meer

Italiaans koken

De authentieke Italiaanse keuken bestaat uit veel meer dan pizza en pasta. Je leert de typische specialiteiten uit elke regio van Italië bereiden en je krijgt een beschrijving van de oorsprong van het gerecht en de herkomst van de ingrediënten. Schri...
Lees meer

Trendy koken

Traditionele gerechten worden hier vervangen door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de nieuwste trends. Nieuwe voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden van de uitheemse keuken worden hier verwerkt in de smaakvolle gerechten. Je gaat aan de sla...
Lees meer

Winters koken

Sommige gerechten smaken beter bij koude temperaturen. Naast de traditionele stamppotten en stoofvlees zijn er heel veel andere verrukkelijke en verrassende winterse gerechten die je zult aanleren....
Lees meer

Koken met bier

Koken met bier is vandaag helemaal in. België heeft een rijke biercultuur. Ook in de gastronomie wordt er meer en meer met bier gekookt. Stoofvlees met tafelbier is natuurlijk een klassieker. Maar er zijn nog heel wat andere gerechten waarin je onze ...
Lees meer

Feestmenu's

Je leert een gastronomisch menu bereiden voor feesten of andere gelegenheden. Daarbij oefen je nieuwe kooktechnieken met fijnere ingrediënten en een complexere opbouw van de gerechten. Je werkt rond verschillende thema's zoals bv. Kerstmis en Pasen. ...
Lees meer

Outdoor Cooking

Je leert verschillende barbecuetechnieken kennen in 8 lessen. Je leert de barbecue op een andere manier kennen dan je gewend bent. Je leert werken met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is ...
Lees meer

Hapjes en cocktails

In de cursus ‘Hapjes en cocktails’  nemen we je mee naar een moment waarin het aperitieven met gasten centraal staat. Je leert  verschillende hapjes maken waarmee je je gasten kan verwennen. Daarnaast maak je in elke les ook een bijhorende cocktail o...
Lees meer

Vegetarisch koken

Vegetarische voeding zal in de komende jaren populairder worden. Minder vlees eten is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor het klimaat. In deze cursus leer je wat vegetarisch nu eigenlijk is en hoe je smaakvolle, lekkere maaltijden kan b...
Lees meer

Toppers uit de hele wereld

Wie graag een keer afstapt van onze traditionele, Vlaamse ingrediënten en serveertechnieken, is welkom in de cursus Toppers uit de hele wereld. Wie zijn of haar pan durft te vervangen door een wok, de stoofpot door een tajine en een aardappelgerecht ...
Lees meer

Tapas, street- & fingerfood

Streetfood, fingerfood, tapas en snelle maaltijden uit het vuistje hebben een uitstekende reputatie. Met heerlijke vers bereide en pittige kleine gerechten voor onderweg, voor een snelle hap thuis, voor een picknick of voor een hip feestje of recepti...
Lees meer

Komen eten

Het concept van Komen eten hoeft voor echte kookliefhebbers niet verduidelijkt te worden. Bij Qrios betekent Komen eten dat je telkens 4 lessen na elkaar de lekkerste hapjes, gerechten en desserts inoefent om in les 5 per klas een zelf samengesteld m...
Lees meer