Gespreksavond Omgaan met emotionele pijn.

Schrijver Bart Demyttenaere vertelt zijn persoonlijke en professionele ervaringen rond zelfdoding. Een boeiende gespreksavond voor alle geïnteresseerden uit het sociaal-agogisch werkveld.

Donderdag 26 oktober 2017 - Campus VSPW, Blijde Inkomststraat 36, Hasselt

19:00 | Welkom
19:30 | Introductie, gespreksavond, nabespreking
21:30 | Ontmoeting bij een drankje

De toegang is gratis. Inschrijven via bijscholingvspw@qrios.be.

Klik hier voor de flyer van deze gespreksavond.

 

Goud en zilver voor Qrios leerkracht en cursist

Neen! Qrios maakt zelf geen wijn. Nog niet. Maar Daniel Medarts en Peter Nijskens, respectievelijk leerkracht en cursist in Qrios campus Sint-Martinus in Herk-de-Stad, excelleerden met hun wijnen tijdens de jaarlijkse verkiezing van Beste Belgische Wijn, een initiatief van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

Daniel Medarts (domein Kitsberg in Heers) kreeg goud voor zijn Pinot Blanc Cuvée V en zilver voor zijn Chardonnay Krachtig. Peter Nijskens  (Wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden)  ontving zilver voor zijn Chardonnay-Auxerrois.

Klik hier voor het artikel in Het Belang van Limburg.

 

Week van de geletterdheid

Geletterd zijn is een troef. Maar ook een noodzaak om in de samenleving van vandaag vlot te functioneren en te participeren. Dat wil zeggen: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en overweg kunnen met de computer en multimedia. Dit jaar richt de Week van de geletterdheid zich tot iedereen die in (kans)armoede leeft. Armoede is meer dan geen geld hebben. Je voelt je misschien uitgesloten. Of je krijgt er een laag zelfbeeld van, een gevoel van machteloosheid en wanhoop. Je schaamt je ervoor. Dat allemaal maakt de stap naar leren groot. Nochtans kan werken aan geletterdheid heel wat kansen creëren. Door nieuwe dingen te leren, sta je sterker in je schoenen. Je krijgt het gevoel mee te zijn. Wie weet leidt het wel tot een job of een nieuwe functie op je werk. Heb je kinderen? Dan kan je die beter helpen met huiswerk. En op hun school ben je meer betrokken. Kortom: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en met de computer werken. Dat zijn troeven. Speel ze uit en geef jezelf en je gezin meer kansen. Lees er meer over in Troef.