Infodag 13 januari

Zoek de opleiding die bij je past. Bijscholen, verder studeren, of werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Qrios is er voor jou!

In welk domein wil jij je verdiepen?

Kom naar de infodag in de verschillende campussen en laat je informeren door onze collega’s.

Blader ook al eens door de campusfolders op onze homepage en laat je verleiden door ons rijke aanbod aan boeiende cursussen.

Schrijf je nu in via de website. Secretariaten terug open vanaf 8 januari.

 

Qrios quizt

Op vrijdag 16 december organiseert het Qrios-quizteam de eerste grote Qrios Quiz voor personeelsleden ten voordele van het goede doel. Enthousiaste en Qrieuze collega's nemen deel aan deze première. De opbrengst gaat naar Samen tegen Armoede en wordt tijdens de Warmste Week van Studio Brussel in Puyenbroeck in Wachtebeke overhandigd.

 

Infoavond voor onthaalouders

Op woensdag 13/12 om 19:00 is er in Campus VSPW, Blijde Inkomststraat 36 te 3500 Hasselt een infoavond voor onthaalouders die zich willen informeren over de voorwaarden en de mogelijkheden om ook na 2024 hun beroep verder uit te oefenen.   

 

Qrios gaat internationaal

Qrios is coördinator van een internationaal Erasmusproject dat gefinancierd wordt door de Europese Commissie. Partners in het project ReTraVaSSEV zijn behalve Qrios centra uit Cyprus, Macedonië, Nederland, Portugal en Zweden. Het project onderzoekt welke specifieke soft skills (zachte vaardigheden) kwetsbare cursisten nodig hebben om aan werk te geraken en, bijgevolg, sneller te integreren. In een tweede fase zal een tool ontwikkeld worden om lesgevers te ondersteunen bij het aanleren van die soft skills. Tijdens de meeting in Cyprus (van 4 tot 7 december) werd de aanzet gegeven tot het eerste deel van het project, met name het onderzoek m.b.t. soft skills.

Volgens het World Economic Forum is dit de toekomstige top 10 van soft skills: